Kondiční příprava SDH Michálkovice "zima 16-17"

27. listopad 2016

Krásný den, 

je mi velkým potěšením a ctí sdílet informaci o spolupráci s SDH Michálkovice pro období "ZIMA 16-17". 

Jde o kondiční přípravu dětí (5-13let) a mládeže/dospělých (15+). U dětí se zaměřujeme samozřejmě na rozvoj koordinace a motoriky avšak s důrazem na kvalitní pohyb. Využítí pomůcek jako atletického žebříku, balónů, bosu, medicimbálů a posilovacích gum není jen z důvodu rozmanitosti a zábavnosti. Snažíme se o zapojení hlubokého stabilizačního systému (HSS) již u dětí. S ohledem na nejmenší (5 let) je i tak trénink veden v rychlosti a pohybové kvalitě. 

Musím uznat, že přístup dětí je skvělý a jejich základní pohybové dovednosti jsou na velmi dobré úrovni. 

Trénink dospělých je více zaměřen na sílu, vytrvalost a výbušnost. S ohledem na vysoké cíle oddílu a jednotlivců jde o velmi intenzivní tréninkové jednotky. I díky další tréninkové jednotce v atletickém tunelu se můžeme zaměřovat výhradně na posílení svalů HSS, posílení vazů a dalších speciálních cviků, které by měli napomoci menšímu počtu zranění. 

Není snadné pro dospělé přejít na technicky náročnější pohyb s využitím HSS, ale vzhledem k dobrému přístupu a zájmu jsou výsledky snáze k dosažení. Stejně jako u dětí musím zde vyzdvihnout kvalitní předchozí přípravu a pohybové dovednosti u všech svěřenců. Rychlost a síla jsou na velmi dobré úrovni. Jediné, co je trošku negativní a zanedbáno je kvalita svaloviny, která trpí nedostatečným protažením a samozřejmě neefektivnost a neekonomičnost pohybu. Což se pokusíme opravit. 

Zároveň musím pochválit samotnou organizaci, která dělá maximum pro děti a mládež. Je vidět zájem a opravdová snaha o rozvoj tělesný, společenský a duševní u dětí a mládeže. 

Je mi ctí, že mohu spolupracovat se všemi zúčastněnými. 

Děkuji

http://www.sdhmichalkovice.cz/

 


Copyright © 2024 Otto Pospíšil. Všechna práva vyhrazena.